Mierea Manuka

Mierea Manuka beneficii

Mierea Manuka merita banii?

Mierea de Manuka a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani. Mierea de Manuka este originara din Noua Zeelanda si este obtinuta din nectarul colectat de albinele care se hranesc cu arborele Manuka salbatic, care ii confera o aroma distinctiva. Majoritatea mierii se crede ca are unele proprietati care ucid bacteriile, deoarece contine substante chimice care produc peroxid de hidrogen. Cu toate acestea, in 1991, un studiu de la unitatea de cercetare a mierii din Noua Zeelanda a aratat ca atunci cand se elimina peroxidul de hidrogen din diverse tipuri de miere, manuka a fost singura care si-a pastrat capacitatea de a ucide bacteriile. Acest lucru se datoreaza prezentei unui ingredient unic, acum identificat ca metilglyoxal, care are proprietati antimicrobiene specifice.

 

Pe eticheta oricarui produs de miere de manuka, veti gasi un numar (factor) cum ar fi 10+ sau 20+, care reprezinta nivelul de compusi unici, metilglyoxal (MG) si dihidroxiacetona (DHA) prezenti in acea miere – reprezinta puritatea si calitatea mierii. Cu cat este mai mare numarul, cu atat continutul de MG si DHA este mai mare si, prin urmare, este considerata a fi mai pura si mai puternica.

 

Oamenii din intreaga lume folosesc tratamente cu miere de manuka pentru a vindeca diferite afectiuni bacteriene, cum ar fi helycobacter pylori, infectii cu stafilococ, paraziti intestinati si multe alte afectiuni gastro intestinale.

Totodata, Mierea de Manuka se utilizeaza si ca tratement preventiv, este un adjuvant pentru intarirea imunitatii si are proprietati nutritive exceptionale pentru piele si ten.

 

Iata cateva dintre afectiunile pentru care se consuma Mierea de Manuka:

 Imunitate: - dureri gat. alergii, sinuzita, imbunatatirea somnului, colesterol, grija si raceala, energie, migrene, neutralizarea PH-ului, sanatatea ochilor, afte;

Sistem digestiv: - aciditate si reflux gastric, afectiuni gastro intestinale, helycobacter pilori, paraziti intestinali;

Afectiuni bacteriene: - acnee, infectii cu stafilococ auriu, ingrijirea dintilor si gingiilor, reducerea inflamatiilor, candida, efect antibiotic, herpes, ciuperci ale unghiilor, piciorul atletului, mirosul neplacut al gurii - halena;

Ingrijire externa: - eczeme, dermatite, arsuri si rani, ingrijirea dintilor si a gingiilor, tratamente faciale, ulceratii ale pielii, foliculita de la epilare sau barbierit, matreata, intepaturi insecte, cicatrici, iritatie scutec, puncte negre, efect antirid, caderea parului.